Behandelplanning en specifieke tandheelkundige problemen bij mensen met een beperking I en II

Iedere tandarts die mensen met een beperking behandelt, merkt dat bij het opstellen van een behandelplan en bij de uitvoering daarvan rekening moet worden gehouden met de beperking. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de problemen die zich voordoen bij de behandeling van ernstig spastische patiënten, bij ernstige vormen van bruxisme of erosies, bij patiënten waarbij de behandeling en mondverzorging door een beperkte coöperatie lastig is of problemen bij de acceptatie van uitneembare voorzieningen. Daarnaast zijn er in relatie tot verschillende beperkingen en/of syndromen enkele specifieke zaken die een directe invloed op de tandheelkundige behandeling hebben.


In deze workshop wordt aan de hand van casuïstiek bekeken welke informatie belangrijk is en welke afwegingen gemaakt worden bij het opstellen van een goed behandelplan.

Docent Dyonne Broers

Programma

De cursus bestaat uit twee delen. Het ochtendprogramma richt zich op behandelplanning rondom syndromen, epilepsie en sedatie/algehele anesthesie. Het middagprogramma, behandelplanning II, betreft de behandelplanning rondom downsyndroom, gedragsproblemen en klinische genetica. Voor het uitgebreide programma klik op de button hieronder.

Algemene informatie

Datum

15 november 2018


Tijden

Behandelplanning I - 9.00 - 12.30 uur

Behandelplanning II - 13.30 - 17.00 uur

Indien u beide delen volgt is een lunch van 12.30 - 13.30 uur inbegrepen bij het programma en de cursusprijs


Locatie

ACTA Amsterdam

Gustav Mahlerlaan 3004

1081 LA Amsterdam


Cursusprijs

Behandelplanning I - €295,-

Behandelplanning II - €295,-

Inschrijven behandelplanning I

Ga naar onze website om u in te schrijven voor de cursus behandelplanning I. Let op, u bent niet automatisch ingeschreven voor het middagdeel behandelplanning II. Wilt u zich ook inschrijven voor het middagdeel dan moet u zich hiervoor apart aanmelden op onze website.

Inschrijven behandelplanning II

Ga naar onze website om u in te schrijven voor de cursus behandelplanning II. Let op, u bent niet automatisch ingeschreven voor het ochtenddeel behandelplanning I. Wilt u zich ook inschrijven voor het ochtenddeel dan moet u zich hiervoor apart aanmelden op onze website.

Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met ACTA Dental Education via e-mail ade@acta.nl of telefoon 020-5980582