5-daagse basiscursus 2018

Lachgassedatie

dinsdag 11 t/m zaterdag 15 september 2018

Inhoud

Deze 5-daagse basis cursus bestaat uit theorie en praktijk.

Het praktische gedeelte omvat oefening op elkaar en de behandeling van ‘patiënten’. Deze ‘patiënten’ worden op vrijdag en zaterdag behandeld. Elke cursist dient voor 2 patiënten (1 per dag) te zorgen. Dit mogen vrienden, bekenden of collega’s zijn. Tijdens de lachgassedatie wordt een eenvoudige behandeling uitgevoerd (bv. tandsteen verwijderen of polijsten).

De cursus wordt afgesloten met een schriftelijke toets. Het certificaat wordt verstrekt als zowel de schriftelijke toets als de praktijkoefeningen met voldoende resultaat zijn afgerond. Binnen een jaar na het volgen van de cursus dienen er drie filmpjes van behandelingen onder lachgassedatie bij de cursusleider te worden ingeleverd. Zodra drie filmpjes als voldoende zijn beoordeeld, dan wordt een addendum op het certificaat verstrekt.

Doelgroep

Tandartsen, arts met een algemene praktijk, tandartsen die werkzaam zijn in een Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, (medisch of tandheelkundig), mondhygiënisten*.
*Mondhygiënisten mogen na het volgen van deze cursus, lachgassedatie toepassen mits er een opdracht hiertoe door een tandarts wordt verstrekt en deze in het pand aanwezig is. De tandarts dient zelf bevoegd en bekwaam te zijn om lachgassedatie toe te passen.

Elke tandarts, arts of mondhygiënist die lachgassedatie toepast, dient geassisteerd te worden door een assistent, die zelf een cursus Lachgassedatie voor assistenten heeft gevolgd.

Praktische informatie

cursusleider en docent

Dyonne Broers


docent

diverse docenten van ACTA


locatie

ACTA, Amsterdam


data

dinsdag 11 t/m zaterdag 15 september 2018


tijd

9.00 - 16.30


prijs

€ 2.325,-

Dyonne Broers