Paro workshop voor de algemene en mondhygiëne praktijk

Deze cursus biedt u praktische, toepasbare onderdelen van de parodontologie.
Waarom lukt de behandeling in een aantal gevallen niet bij een paro-patiënt? Waarom zijn alleen initiële behandeling en mondhygiëne instructies vaak niet voldoende? Heeft een microbiologisch onderzoek enig nut en heeft het toedienen van antibiotica een toegevoegde waarde?
Moet elke pocket op dezelfde manier worden behandeld en heeft stoppen met roken een therapeutische meerwaarde?


Kan een behandelplan al aan het begin worden vastgesteld en zijn de resultaten te voorspellen?
Deze vragen zullen als basis dienen voor een interactieve lezing.


Ten eerste zal ingegaan worden op de etiologische factoren van parodontitis. Welke pathogenen zijn verantwoordelijk voor parodontitis en zijn deze altijd dezelfde? Besproken zal worden welke waarde aan microbiologisch onderzoek toegekend moet worden en of antibiotica een therapeutisch toevoegende waarde heeft. Als dat zo is, in welke gevallen en op welk moment zouden antibiotica toegediend moeten worden?
Daarbij zie je vaak bij de behandeling van een paro-patiënt compliance problemen optreden, bijvoorbeeld op het gebied van mondhygiëne of nemen van een antibioticumkuur.


Ten tweede worden er verschillende oefeningen gepresenteerd om tot een goede diagnostiek en behandelingsplanning te komen.


Interessante parocasussen, ingewikkelde en gecompliceerde paro-endo problemen zullen de revue passeren. Bij de intake kan het lastig zijn om het behandeltraject te bepalen en de juiste prognose te stellen. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden die als oplossing kunnen dienen.


Er wordt ook ruimte gegeven voor eventuele discussie van eigen casussen.


Na afloop van de workshop heeft u up-to-date tools om een uiteindelijk betere diagnose te stellen en een ge-update visie betreffende de verschillende behandelmethodes.

Algemene informatie

Datum
zaterdag 29 september 2018
Tijd
09.00 - 17.00 uur
Doelgroep
tandartsen en mondhygiënisten
Locatie
ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004, 1081 LA Amsterdam
Prijs
€ 475,-

Over de sprekers

Marcel van der Zwet
Marcel van der Zwet, tandarts, studeerde in 1988 af aan de UvA. In 1990 is hij een algemene tandheelkundepraktijk gestart in Bleiswijk. Van 1998 t/m 2014 gaf hij les aan tandheelkunde studenten en tandartsen aan ACTA bij de sectie parodontologie. Tot zijn werkzaamheden behoorde o.a. de parodontale diagnostiek en behandelplanning, parodontale chirurgie, implantologie en mondfotografie. Daarnaast is hij medeauteur van de boeken “Professionele gebitsreiniging” en “Ultrasoon, de stille kracht”. Marcel van der Zwet geeft geregeld cursussen aan tandartsen en mondhygiënisten.

Sergio Bizzarro
Sergio Bizzarro is in 1997 in Italië afgestudeerd als tandarts. In 2000 is hij naar Nederland gekomen voor de MSc opleiding paro-dontologie. In 2003 heeft hij deze opleiding succesvol afgesloten en is sinds 2005 parodontoloog, erkend door de NVvP. Sinds 2003 is hij fulltime werkzaam bij de sectie parodontologie van ACTA als docent, onderzoeker en parodontoloog. In 2008 is hij gestart met zijn promotieonderzoek over het effect van de parodontale behandeling op markers van hart-en vaatziekten en metabool syndroom.