Slaap, slaapapneu en de oplossing:
een MRA

OSAS (Obstructief SlaapApneu Syndroom) is binnen de tandheelkunde een relatief nieuw onderwerp en een hot topic op dit moment. Er wordt tijdens de opleiding Tandheelkunde een beperkte scholing gegeven aan de toekomstige tandarts, zodat deze bekend is met diagnose OSAS en de verschillende behandelopties hiervan.

Waarschijnlijk zal het aantal patiënten met bijvoorbeeld een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) in uw praktijk gestaag gaan stijgen in de komende jaren. Deze cursus is bedoeld voor de tandarts/ MKA chirurg (i.o.)/ orthodontist (i.o.) met specifieke interesse in OSAS.

De Nederlandse Vereniging van Tandheelkundige Slaapgeneeskunde is reeds opgericht om een collectief te vormen in dit werkveld, waarbij ook een accreditatie is vastgesteld. De cursus zorgt voor een gedegen basis, waardoor het examen goed te maken zal zijn. Indien reeds geaccrediteerd, dan zal deze cursus met name interessant zijn, omdat ingegaan zal worden op de problemen in de praktijk, omgang en communicatie met de OSAS-patiënt en met de verschillende verwijzers (werkgroep, KNO-arts, longarts.

Er zal bij de cursus worden geoefend in tweetallen in het maken van een MRA (hands-on) met uw eigen MRA als eindresultaat!

Algemene informatie

Datum
vrijdag 5 oktober 2018
Tijd

9.00 - 17.00 uur

Doelgroep

tandartsen en orthodontisten
Locatie

ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004

1081 LA Amsterdam
Prijs

€ 595,-

Over de sprekers

Maurits de Ruiter
Maurits de Ruiter is MKA-chirurg i.o. verbonden aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, promovendus op het gebied van de OSAS en onlangs lid van het hoofdbestuur van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) geworden.

prof. dr. Jan de Lange

Prof. dr. Jan de Lange is hoofd van de afdeling Mondziekten, Kaak‐ en Aangezichtschirurgie/Ziekenhuistandheelkunde in het AMC en eindverantwoordelijk voor de specialistenopleiding. Hij is hoofd van de sectie MKA/MTI van ACTA. Hij studeerde Tandheelkunde in Utrecht en Geneeskunde aan de UvA. Daarnaast is hij epidemioloog en werkzaam in Isala Klinieken te Zwolle. Zijn wetenschappelijk werk bestaat uit meer dan 70 publicaties en hij houdt veelvuldig (inter‐)nationale lezingen over diverse onderwerpen binnen het vakgebied.